Er is altijd een 'Erwin' aan boord

Natuurlijk mag hij of zij ook anders heten!

Dit is Erwin. Een tot op het bot gemotiveerde, sociale doorzetter die weet hoe verbinding en draagvlak binnen zijn gemeente een gezonde voedingsbodem vinden. Een Sociale Bouwmarkt in jouw gemeente? Dan is het hebben van een ‘Erwin’ een keiharde voorwaarde.

Een interne verbinder met oog voor detail

Erwin Broos. Misschien kent u hem niet, maar voor de Sociale Bouwmarkt is hij een icoon! Samen met Erwin zijn we aan de slag gegaan met de allereerste Sociale Bouwmarkt van Nederland. Dat deden we binnen de gemeenten Noard East Fryslân en Dantumadiel. Maanden voordat we begonnen met het project was Erwin binnen het gemeentehuis al bezig om verbindingen te leggen tussen de verschillende domeinen. Hij vertelde intern het verhaal -en de voordelen van de Sociale Bouwmarkt, luste verschillende lopende projecten aan elkaar en fungeerde als interne vertaler. Door dit voorwerk konden wij op een goede manier aan de slag! Tijdens het proces hield Erwin iedereen -van bestuur tot politiek- aangehaakt en zorgde op er op cruciale momenten voor dat de juiste personen aanschoven bij een brainstorm of een update van het project.

Een Erwin is cruciaal voor de succesvolle implementatie van een Sociale Bouwmarkt. Het is ook cruciaal dat úw Erwin de tijd, ruimte én vrijheid krijgt -om samen met de rest van het bouwteam- zijn of haar verbindende werk vorm te geven. De Sociale Bouwmarkt is namelijk geen product wat je zo maar even in de vitrine zet. Het is een denkwijze die breed gedragen moet worden om ook daadwerkelijk de impact te leveren die ze in potentie kán leveren. Niets is zo makkelijk dan op moeilijke momenten voor het vertrouwde te kiezen. Verandering ís lastig. Dan heb je binnen je gemeente gewoon iemand nodig die staat voor de belofte die we samen hebben gedaan en die ons allemaal bij de les houdt. Juíst als het even lastig is.

Wie is uw Erwin?

Over de stichting

De implementatie van Sociale Bouwmarkten binnen Nederlandse gemeenten wordt geïnitieerd vanuit stichting de Sociale Bouwmarkt. De stichting heeft als doel bij te dragen aan de eigen keuzes van mensen die ondersteuning of zorg nodig hebben. Dit doen we door het keuzeproces -passend bij de leefwereld van inwoners- optimaal te faciliteren. Door middel van het ontwikkelen, ontwerpen en implementeren van de verschillende onderdelen van de Sociale Bouwmarkt geeft de stichting haar streven vorm.

Wij geloven in keuzevrijheid

Jouw leven, jouw keuzes. Wij helpen je met het maken van die keuzes. Duidelijk en bereikbaar. 

Wij zijn er voor ons allemaal

Burgers? Dat zijn we toch allemaal! Wij zijn er gewoon -zonder moeilijk gedoe- voor mensen zoals jij en ik.

Wij omarmen co-creatie

Bruikbaar en bereikbaar ontwerpen kan volgens ons alleen sámen. Kwetsbaar en open.

Deze mensen met een sociaal kloppend hart vormen samen het bestuur van stichting de Sociale Bouwmarkt:

Richard (site)

Richard Zwarts

Secretaris, Stichting de Sociale Bouwmarkt

Jarno (site)

Jarno van der Woude

Penningmeester, Stichting de Sociale Bouwmarkt

Ingrid_van_de_Vegte (site)

Ingrid van de Vegte

Voorzitter, Stichting de Sociale Bouwmarkt

Volg je ons al op één van onze socials?