Bouwstenen borgen de basis

Het fundament van de Sociale Bouwmarkt

Wanneer je iets gaat bouwen, heb je een fundament nodig. Daarin is de Sociale Bouwmarkt geen uitzondering. Maar waar bestaan dat fundament uit? We gingen volgens onze beproefde ontwerpmethodiek op onderzoek uit. Meer dan 1800 inwoners hebben we ondervraagd en uit alle informatie die we ophaalden filterden we de 5 essentiële bouwstenen voor iedere Sociale Bouwmarkt…

De inwoner centraal

Inwoners worden er blij van wanneer ze als klant betrokken worden bij de oplossing. We maken het persoonlijk en geven mensen de regie in het maken van hun eigen keuze.

Dichtbij

Aansluiten bij de belevingswereld van mensen zorgt voor vertrouwen en je bent betrouwbaar als je doet wat je zegt. Daarnaast is de mix van fysieke en digitale contactmogelijkheden belangrijk. Hulp bieden we persoonlijk en dichtbij aan.

Duidelijk

Heldere taal, gebruiksgemak en een eenvoudig proces maken zaken begrijpelijk. Goede begeleiding en ondersteuning zijn belangrijk.

Digitaal

Dit betekent niét dat de we antwoorden op hulpvragen alleen digitaal gaan aanbieden en behandelen. Het betekent wél dat digitaliseren een erg belangrijk onderdeel is waarmee we de tijd tussen vraag en antwoord zo snel, eenvoudig en bereikbaar mogelijk kunnen maken!

Duurzaam

Dat betekent toekomstbestendig en verantwoord. Dat gaat over de mate waarin we allemaal een blijvende bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid in onze gemeente!

Over de stichting

De implementatie van Sociale Bouwmarkten binnen Nederlandse gemeenten wordt geïnitieerd vanuit stichting de Sociale Bouwmarkt. De stichting heeft als doel bij te dragen aan de eigen keuzes van mensen die ondersteuning of zorg nodig hebben. Dit doen we door het keuzeproces -passend bij de leefwereld van inwoners- optimaal te faciliteren. Door middel van het ontwikkelen, ontwerpen en implementeren van de verschillende onderdelen van de Sociale Bouwmarkt geeft de stichting haar streven vorm.

Wij geloven in keuzevrijheid

Jouw leven, jouw keuzes. Wij helpen je met het maken van die keuzes. Duidelijk en bereikbaar. 

Wij zijn er voor ons allemaal

Burgers? Dat zijn we toch allemaal! Wij zijn er gewoon -zonder moeilijk gedoe- voor mensen zoals jij en ik.

Wij omarmen co-creatie

Bruikbaar en bereikbaar ontwerpen kan volgens ons alleen sámen. Kwetsbaar en open.

Deze mensen met een sociaal kloppend hart vormen samen het bestuur van stichting de Sociale Bouwmarkt:

Richard (site)

Richard Zwarts

Secretaris, Stichting de Sociale Bouwmarkt

Jarno (site)

Jarno van der Woude

Penningmeester, Stichting de Sociale Bouwmarkt

Ingrid_van_de_Vegte (site)

Ingrid van de Vegte

Voorzitter, Stichting de Sociale Bouwmarkt

Volg je ons al op één van onze socials?